Blog

Kawa z czekoladą i rozgrzewającym dodatkiem na święta (przepis)

Składniki:
- podwójne espresso zaparzone z kawy Astra Professional Espresso/Crema
- 1 łyżeczka mielonego chilli
- 6 kostek czekolady mlecznej lub deserowej
- 3/4 szklanki ciepłego spienionego mleka
- szczypta imbiru
- szczypta cynamonu
- 2 łyżeczki brązowego cukru


Przygotowanie:
W podwójnym espresso na bazie kawy Astra Professional Espresso/Crema rozpuścić kostki czekolady. Następnie dodać chilli, cynamon, imbir i cukier. Wymieszać i dodać spienione mleko. Całość przelać do szklanki i udekorować z wierzchu bitą śmietaną. Można posypać tartą czekoladą lub polać sosem czekoladowym.


Smacznego :)

Szanowni Państwo, nasz serwis wykorzystuje pliki cookies „ciasteczka” własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystania z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny, oznacza akceptację plików cookies. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.

×