Blog

Herbata biała - przepis

Obok herbaty żółtej, to najdroższa i najwyżej ceniona odmiana przez herbacianych koneserów. Wytwarzana wyłącznie w Chinach nie jest w zasadzie poddawane żadnej obróbce. Zbierana ręcznie więdnie i schnie w naturalny sposób. Po zakończeniu tych procesów liście pokrywają się charakterystycznym białym meszkiem, przez co są łatwe do rozpoznania.

PAI MU TAN – biała herbata z prowincji Fuijan inaczej zwana „białą peonią”.  Posiada duże, otwarte liście o bardzo delikatnym smaku, złotym naparze i aromacie określanym jako winogronowy.

YIN ZHEN – jedna z najdroższych i najrzadszych herbat białych na  świecie, zwana także „srebrne igiełki”. Produkowana wyłącznie z pączków herbacianych zbieranych wczesną wiosną. Charakteryzuje się bardzo świeżym smakiem i prawie bezbarwnym naparem.

Szanowni Państwo, nasz serwis wykorzystuje pliki cookies „ciasteczka” własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystania z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny, oznacza akceptację plików cookies. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.

×