Blog
25 lutego 2021 12:00
Dyniowa pokusa - przepis
Idealna kawa na jesień, bo łączy w sobie smak dyni, przypraw i naszej pysznej kawy. Jeśli macie ochotę spróbować - zapraszamy!
Składniki:
- 100 g dyni
- szklanka mleka kokosowego lub krowiego
- łyżeczka oleju kokosowego
- przyprawa do piernika
- szczypta cynamonu
- łyżka miodu
- 2 shoty espresso kawy Astra Professional Espresso
- śmietanka kremówka
Przygotowanie:
Dynię obrać i gotować do miękkości w garnku z osolona wodą. Po ostudzeniu wymieszać ze szklanką mleka kokosowego. Dodać przyprawę do piernika, cynamon oraz wlać łyżkę miodu. Dodać shoty epsresso i wymieszać. Następnie ubić śmietankę kremówkę ze szczyptą cukru na puszystą masę. Ułożyć na wierzch kawy i posypać przyprawą do piernika.