Blog

Dyniowa pokusa - przepis

Idealna kawa na jesień, bo łączy w sobie smak dyni, przypraw i naszej pysznej kawy. Jeśli macie ochotę spróbować - zapraszamy!

Składniki:

  • 100 g dyni
  • szklanka mleka kokosowego lub krowiego
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • przyprawa do piernika
  • szczypta cynamonu
  • łyżka miodu
  • 2 shoty espresso kawy Astra Professional Espresso
  • śmietanka kremówka


Przygotowanie:
Dynię obrać i gotować do miękkości w garnku z osolona wodą. Po ostudzeniu wymieszać ze szklanką mleka kokosowego. Dodać przyprawę do piernika, cynamon oraz wlać łyżkę miodu. Dodać shoty epsresso i wymieszać.  Następnie ubić śmietankę kremówkę ze szczyptą cukru na puszystą masę. Ułożyć na wierzch kawy i posypać przyprawą do piernika.

Szanowni Państwo, nasz serwis wykorzystuje pliki cookies „ciasteczka” własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystania z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny, oznacza akceptację plików cookies. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.

×