Blog

Czekoladowo - korzenna kawa na jesień - przepis

Otul się kawą jak ciepłym kocykiem.

Składniki:

- 2 shoty espresso na bazie kawy Astra Professional Espresso
- 2 łyżeczki czekolady w proszku
- 2 laski cynamonu
- 1 laska wanilii
- 2 gwiazdki anyżu
- 4 orzechy laskowe
- 2 ziarna kardamonu
- pół szklanki mleka

Przygotowanie:

Kardamon i orzechy zmielić w młynku do kawy i przełożyć do zaparzaczki do herbaty. Dodać również gwiazdki anyżu.

Do szklanki z dwoma shotami espresso wsypać czekoladę i dodać miąższ z laski wanilii. Wymieszać i włożyć zaparzaczkę do herbaty z przyprawami. Dołożyć laski cynamonu i pozostawić na około 6 minut. Po tym wyjąć przyprawy i dolać mleka. Wymieszać i gotowe.

Smacznego :)

Szanowni Państwo, nasz serwis wykorzystuje pliki cookies „ciasteczka” własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystania z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny, oznacza akceptację plików cookies. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.

×