Blog
25 lutego 2021 11:38
Czekoladowo - korzenna kawa na jesień - przepis
Otul się kawą jak ciepłym kocykiem.
Składniki:
- 2 shoty espresso na bazie kawy Astra Professional Espresso
- 2 łyżeczki czekolady w proszku
- 2 laski cynamonu
- 1 laska wanilii
- 2 gwiazdki anyżu
- 4 orzechy laskowe
- 2 ziarna kardamonu
- pół szklanki mleka
Przygotowanie:
Kardamon i orzechy zmielić w młynku do kawy i przełożyć do zaparzaczki do herbaty. Dodać również gwiazdki anyżu.
Do szklanki z dwoma shotami espresso wsypać czekoladę i dodać miąższ z laski wanilii. Wymieszać i włożyć zaparzaczkę do herbaty z przyprawami. Dołożyć laski cynamonu i pozostawić na około 6 minut. Po tym wyjąć przyprawy i dolać mleka. Wymieszać i gotowe.
Smacznego :)