Blog

Brownie czekoladowo - kawowe (przepis)

Pyszne, lekkie i przepełnione kawowym smakiem. Takie właśnie jest nasze pyszne brownie z dodatkiem kawy. Spróbujcie go koniecznie :)

Składniki:
170 gramów gorzkiej czekolady
pół szklanki mielonej kawy Astra Professional
100 gramów masła
250 gramów cukru
3 jajka
120 gramów mąki
35 gramów kakao
szczypta soli


Przygotowanie:
Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Następnie dodaj mieloną kawę i cukier. Całość zmiksuj na wolnych obrotach, aż cukier całkiem się rozpuści. Powoli dodawaj po jednym jajku, cały czas mieszając do połączenia się składników. Dodaj mąkę, kakao i sól i miksuj, aż uzyskasz jednolitą masę. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tarta formy o rozmiarach 20 x 20 cm. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut.


Smacznego :)

Szanowni Państwo, nasz serwis wykorzystuje pliki cookies „ciasteczka” własne i firm zewnętrznych, analizując sposób użytkowania naszego portalu, w celu ulepszenia naszych usług i ułatwienia Państwu korzystania z nich. Dalsze korzystanie z tej witryny, oznacza akceptację plików cookies. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.

×