Kawy Świata
Ameryka Północna
i Środkowa

Kuba Serrano Superrior

Kawa o czystym smaku i średniej mocy, charakteryzuje się kwaskowatością niższą od wielu innych gatunków produkowanych w Ameryce Środkowej. Kawa z wyczuwalnym posmakiem dymnym. Kawa ta świetnie sprawdza się jako espresso i jako baza do uwielbianych przez wielu cappuccino czy latte. Można ją też przyrządzić jako tradycyjną czarną kawę. W każdym przypadku smakuje znakomicie!

Dostępna gramatura opakowań:

250G

Gwatemala Antigua Acate

Ziarna Gwatemali dojrzewają powoli, dzięki czemu kryją w sobie bogaty aromat i mocny, głęboki smak. Cechą charakterystyczną tej odmiany jest wyraźnie wyczuwalna kwaskowatość z nutą pomarańczy, karmelu oraz czekolady. Jej intensywność, daje szlachetny, złożony i wyrafinowany smak, który wyróżnia ją na tle innych kaw i zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników kawy.

Dostępna gramatura opakowań:

250G

Honduras Strictly High Grown

Jest to kawa o walorach aromatycznych z najwyższej półki, uprawianych na żyznych glebach i zaliczanych do kaw z grupy wysoko- rosnących (1500 a 2000 m n.p.m.). Charakteryzuje się średnią kwaskowatością, dominują nuty czekoladowo - orzechowe  połączone z lekkim, owocowym posmakiem winogron i brzoskwiń. Na podniebieniu pozostawia przyjemne kremowe uczucie

Dostępna gramatura opakowań:

250G

Kostaryka Las Trojas

Kawa o wyraźnej kwaskowatości i intensywnym aromacie połączonym z mocą i bogactwem smakowym, lekko słodkawa, subtelna, W jej smaku wyczuwalne są subtelne lekko owocowe nuty, a po przestygnięciu aromaty półsłodkiego wina.

Dostępna gramatura opakowań:

250G

Meksyk Finca Monte Grande

Kawa w smaku subtelna, dojrzała, apetyczna, głęboka - charakteryzująca się łagodną kwaskowością i doskonałą równowagą smaku, ma lekką konsystencję i delikatny posmak orzechowo - czekoladowy. Meksykańska kawa jest powszechnie znana ze względu na swój nieskomplikowany smak – to wspaniała kawa poranna.

Dostępna gramatura opakowań:

250G