Brownie czekoladowo - kawowe

Przepisy
08 lutego '19
Pyszne, lekkie i przepełnione kawowym smakiem. Takie właśnie jest nasze pyszne brownie z dodatkiem kawy. Spróbujcie go koniecznie :)
Składniki:
170 gramów gorzkiej czekolady
pół szklanki mielonej kawy Astra Professional Espresso
100 gramów masła
250 gramów cukru
3 jajka
120 gramów mąki
35 gramów kakao
szczypta soli

Przygotowanie:
Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Następnie dodaj mieloną kawę i cukier. Całość zmiksuj na wolnych obrotach, aż cukier całkiem się rozpuści. Powoli dodawaj po jednym jajku, cały czas mieszając do połączenia się składników. Dodaj mąkę, kakao i sól i miksuj, aż uzyskasz jednolitą masę. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tarta formy o rozmiarach 20 x 20 cm. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut.

Smacznego :)

udostępnij ten artykuł znajomym